Alhasi fájdalmak

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

A párom már lassan két hónapja „küszködik” alhasi fájdalmakkal. Voltunk belgyógyászati ultrahangon, ahol nem találtak semmi elváltozást és a továbbiakban nem kívánnak foglalkozni vele. Annyit mondott az orvos, hogy elképzelhető hogy a túlsúlya miatt van, bár én ezt kétlem hiszen 180 cm és 90 kg, tehát egy kis felesleg van rajta (szerintem). Csak sajnos ettől még a fájdalom ugyanúgy fennáll, ami a szexuális életünkre is kihat, potenciazavarok jelentkeztek nála, mióta a tünetei fennállnak. Ez annyit tesz igazából, hogy folyamatosan fáj a hasa, valamikor jobban, például étkezés után, van amikor kevésbé, de akkor is érzi.
Emésztőrendszeri problémára is gyanakodtam én, mivel nagyon mohón eszik és naponta többször is van széklete, és nagyon gyors az emésztése is.
Teljesen tanácstalan vagyok, mert ő már nem akar további vizsgálatokat, a gyógyszerek eddig sem segítettek semmit, a fájdalom nem múlt el tőlük, de a baj oka nincs meg.

Ön mit tanácsolna, mit tegyünk? Milyen szakorvost kellene felkeresnünk?
Várom válaszát!

Előre is köszönöm
2011. 04. 11. | 09:53

Kedves Kérdező!

Életmódbeli változtatás javasolt elsőként: azaz kapkodó étkezések kerülése, napi ötszöri kis étkezés. Az étrend legyen bő rostokban, fogyasszon bő folyadékot, kerülje az egyszerű cukrokat, a puffasztó ételeket. Csináljon párja egy probiotikum kúrát, mozogjon rendszeresen, de főleg kardio mozgásformák javasoltak. Anaflat szedése is jótékony hatású lehet. Ha ezek nem vezetnek eredményre, javasolt lenne még urológiai szakrendelés felkeresése is. És ami még nagyon fontos, az a stressz csökkentése.

Orvosszakértő 2011. 04. 11. | 11:44
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close