Beszorult borda közti ideg

Orvos válaszol rovat
Jó napot Doktor Úr!

Olvastam, de úgy gondoltam inkább megkérdezem. Folyamatos nem szűnő mellkasi szúró fájdalmam van. Sem evés közben, sem evés után nem múlik. Ugyan ez van ivás esetén is. Lélegzetvételkor akár hasból, vagy mellkasból lélegzem, a fájdalom kis mértékben fokozódik, csuklásnál erősen beszúr. Nincs hányingerem, nem ég a gyomrom, nem köhögök csak ritkán (valószínűleg előző betegség -lentebb olvasható-), lázról, fehéredésről nem tudok, nem vagyok fáradt és nem érzem, hogy ingadozna a vércukor szintem. Két nappal ezelőtt jelentkezett a fájdalom a mellkasomban amely tegnap estére tovább fokozódott. Mai napra megmaradt noha a fájdalom enyhébb.
Kb 1,5-2 hete fájt a torkom 2 napig, amit 3 napos folyamatos orrfolyás, orrdugulás követett és annak múltával elkezdtem köhögni (előbb hurutos, később száraz köhögés). A köhögés kb 3-5 napig tartott.
Esténként dohányzom de csak alkohol mellett, mely kis mértékű és nem napi rendszerességű. Nem használok drogokat.
Tegnap este bevettem rá egy no-spa-t amit főnökömtől kaptam.

Maga szerint mi lehet?
2012. 01. 22. | 12:18

Kedves Kérdező!
Az első benyomásom az, hogy a száraz köhögés során egy borda közti ideg beszorulhatott a gerincből kilépvén, ahol találkozik a bordával.
Ez sajnos hosszabb időn keresztül tud szúró – hasogató jellegű mellkasi fájdalmat okozni minden bordamozgással járó mozdulatnál.
A másik szóba jövő lehetőség, bár kisebb valószínűséggel az, hogy a légúti megbetegedés során a mellhártyán is lejátszódhatott egy kisebb gyulladás, ami szintén előidézhet ilyen panaszokat.
Hasznos lehet a dolog tisztázásához egy mellkas rtg készítése.

Orvosszakértő 2012. 01. 23. | 14:45
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close