Emésztési és vizelési panasz néhány oka

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
Alhasi fajdalmaimmal kapcsolatban szeretném a segítségüket kérni. Pontosan két évvel ezelőtt egyik napról a másikra erős alhasi fajdalmaim lettek, amihez pár héten belül tompa kellemetlen mellkasi fájdalom is társult. A fájdalom erősebb, ha fekszek vagy ülök. Kissé akadozó vizelet is kíséri időnként, de a székletemmel nincs probléma. Valamint a hajam is hullott. Időnként a fájdalom kisugárzik a herémbe, és ilyenkor 1-2 napig nagyon érzékeny tapintásra is, a hasam felpuffad és kemény az alsó harmad. De ellenőrizték és ultrahang is volt. Több alkalommal is voltam gasztroenterológusnál, belgyógyásznál és ultrahangos vizsgálaton. A vesém, májam, epe és egyéb szerveim tiszták, semmilyen kóros elváltozás nincs. A prosztatámon utolsó alkalommal enyhe meszes képlet volt látható. Az orvosok először servre majd IBS-re gyanakodtak, de több vizeletvizsgalatom is volt. Egy magánorvostól Tymetrophin nevű gyógyszert kaptam, és néhány nap alatt rendbe jöttem. De 1-2 hónap szünet után újrakezdődött. A stresszre is gyanakodtak, mivel a fájdalmakkal szinte egy időben a vérnyomásom is megemelkedett 140/90-re. Igen stresszes életet élek, de nem gondolom, hogy az okozná a problémáimat. Az utóbbi 4-5 hónapban szinte tünetmentes volt, de az elmúlt pár hétben újra éreztem és napról napra erősödik a fájdalom. Ismételten hullani kezdett a hajam, és a vérnyomásom is megemelkedett.
Teljesen tanácstalan vagyok, hiszen újra hónapokig tartó vizsgalatok jönnek, és sokszor éppen akkor jutok be az orvoshoz, mikor tünetmentes vagyok. Nem dohányzó, nem kávézó, alkoholt nem fogyasztó 38 éves férfi vagyok.
Elképzelhető, hogy valamilyen kóros fertőzésem vagy bélrendszeri gyulladásom van? Tudnának ajánlani egy magánrendelőt Budapesten, ahol elvégeznek a vizsgálatokat, mivel nincs betegbiztosításom?
Fáradozásukat előre is köszönöm.
Tisztelettel:
...
2010. 12. 08. | 12:43

Kedves Kérdező!
Abban sajnos nem tudok segíteni, hogy hol tudná kivizsgáltatni magát. Panaszai alapján (alhasi fájdalom, időnként jelentkező vizelési problémák), bennem a prosztata gyulladása merült fel lehetőségként. Ez gyakran igen nehezen kimutatható elváltozás. A stressz okozhat emelkedett vérnyomást, de a hajhullás az inkább gócbetegség jele lehet, ilyen góc lehet, ahogy említettem a prosztata krónikus gyulladása is.

Orvosszakértő 2010. 12. 11. | 08:59
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close