Felhasi fájdalom, görcs

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő!

Januárban elkaptam valamilyen vagy vírusos vagy bakteriális (a háziorvosok nem tudták megállapítani, hogy melyik) erős fel-hasi fájdalommal, hasmenéssel, hányingerrel-étvágytalansággal és szédüléssel járó betegséget.
Ennek következtében kb. 3 héten keresztül nem tudtam rendesen enni, amelynek 3kg fogyás lett a következménye.
Azóta jó pár hónap eltelt, de a fel hasi (gyomor-és epe környéki) fájdalom-görcs szerű hirtelen jött szúró érzés többször felbukkan, immáron nem csak ételek és bizonyos italok fogyasztására, hanem addicionálisan is.
Vér-és vizelet vizsgálaton tavaly decemberben a betegség előtt voltam, elváltozást nem találtak, azóta pedig ultrahangos vizsgálaton vettem részt az epekő és gyulladás gyanúja miatt, de semmit sem találtak.
Mivel a tünetek nem múlnak és kezdenek teljes egészében minden étkezéstől függetlenné válni, egyre égetőbb a probléma, hogy mi okozhatja a gyomorfájást-görcsöt. A fogyás megállt, a hasmenés is megszűnt, viszont sokszor a fájdalom mellé telítettség érzés és enyhe rosszullét társul.
Mit ajánl, milyen vizsgálatokra érdemes elmennem, illetve milyen betegségek állhatnak a háttérben?
2012. 04. 12. | 15:35

Kedves Kérdező!
Ismételt laborvizsgálatot és gyomortükrözést javasolok először, lehet pl. gyomornyálkahártya gyulladása, túlzott gyomorsavtermelése.

Orvosszakértő 2012. 04. 13. | 17:38
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close