Háti fájdalom

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
34 éves nő vagyok, és 4 éve fáj a hátam a bal bordám alatt a derekam és most már a bal karom is! Voltam reumatológián tüdőszűrőn stb, állítólag elvan ferdülve a gerincem, de sok embert megkérdeztem s egyik sem panaszkodott ilyen fájdalmakra. Nagyon aggódom az egészségem miatt mert van úgy, hogy éjszaka sem alszom, mert fáj a borda alatti rész s a hátam is!
2012. 01. 31. | 19:35

Kedves Kérdező!
A fiatalkorban kialakuló háti fájdalom egyik leggyakoribb oka a háti gerinc oldalirányú elferdülésre. A háti gerinc felől a bordák irányába sugárzó fájdalmat gyakran bordaközi ideg irritációja okozza, mely fájdalom a mozgással összefügg.
Kezelésben fontos a rendszeresen végzett gyógytorna, mely speciális gyakorlatokat gyógytornász betanítja és utána ezen gyakorlatok otthoni végzése is szükséges. Emellett ülő munkát végzőknél nagyon fontos a megfelelő szék használata, melynek támlája helyesen kell hogy megtámassza a gerincet. Átmenetileg használatos nem szteroid gyulladáscsökkentők mérsékelhetik a fájdalmat, de a végleges eredmény elérése az életmód megváltoztatásában rejlik.

Orvosszakértő 2012. 02. 02. | 19:42
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close