Ideggyulladás

Orvos válaszol rovat
Üdvözlöm!
Ma a háziorvosom azt mondta, hogy szerinte bordaközi ideggyulladásom van, mert kaptam már antibiotikumot is, de nem segített, ugyanúgy fáj a bordáim alatt. Ha tüdő vagy mellhártya gyulladásom lenne azt mondta, akkor már elmúlt volna a gyógyszerektől. Nem küldött el röntgenre, csak egy vizelet mintát kért. Ön szerint a vizeletből kiderül, hogy tényleg ideggyulladásom lenne?
2012. 03. 19. | 13:41

Kedves Kérdező!
Nem, a vizelet vizsgálat egyéb gyulladásokat zár ki. A bordaközi idegzsábát semmilyen vizsgálat nem mutatja ki, se röntgen, se labor, és csak gyulladásgátlókat lehet alkalmazni, miközben, ha egyéb gyulladásokat esetleg másképpen kell kezelni, ezért döntött így a háziorvosa.
A vizsgálatok nem gyógyítják meg a beteget, illetve a diagnózis szempontjából is csak adalékok egy tapasztalt orvos számára. Ha háziorvosa nem kér vizsgálatokat, az nem azt jelenti, hogy hanyag, hanem azt, hogy ezek nélkül is meg tudja állapítani, mi a beteg baja. Jó orvos mindig nagyon kevés vizsgálatot kér, nem mást dogoztat, hanem önmaga vizsgálja és gyógyítja a beteget. A probléma ott van, hogy nem minden orvos beszéli ezt meg a beteggel, mivel nagyon kevés idő jut a rendelőben egy betegre, ezért a betegtájékoztatás valóban gyakran hiányos.
Panaszmentességet kívánok Önnek!

Orvosszakértő 2012. 03. 22. | 11:42
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close