Izomszakadást műteni

Orvos válaszol rovat
2 hónappal ezelőtt legurultam a lépcsőn. A vérömlenyek eltűntek, de mivel a jobb fenekemen még mindig egy elég csúnya dudor van, elmentem a traumatologushoz. Azt mondta izomszakadás, meg kell műteni.

Mivel már alig érzékeny, ezt szeretném kihagyni, de a visszamaradt duzzanat nagyon zavar. Kérem mondja meg, tudok-e valamit tenni a Lioton kenőcsön és a jegelésen kivül, mert nő létemre nem lennénk boldog, ha örökre ezzel kellene élnem. Van-e reményem, hogy akár pár hónap elteltével ez a daganat teljesen visszahúzódik?
2012. 10. 15. | 15:50

Kedves Kérdező! Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha egy traumatológus szakorvos azt mondta műteni szükséges, akkor valószínűleg ez így is van. Nem tudom, hogy ultrahang vizsgálat készült-e? Ha nem, azt feltétlenül célszerű lenne elvégeztetni, illetve kérje ki egy másik traumatológus véleményét is. Ha vizsgálat után Ő is a műtétet javasolja, akkor valószínűleg nincs más megoldás. Azon izomszakadások, melyek jól gyógyulnak, műtét nélkül is 2 hónap alatt általában tünet nélkül gyógyulnak.

Orvosszakértő 2012. 10. 21. | 22:12
close