Mellkasi fájdalom 34 évesnél

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!
Írországban élek, itt az orvosi ellátás kriminális ,esetemben már mindenfélét mondtak,de tiszta választ nem kaptam és ezért fordulok önökhöz.
34 éves férfi vagyok, egyik reggelen felkeltem és kb 1 óra múlva erős szúró fájó hatást vettem észre a mellkasomnál, ami azóta is tart néha elmúlik, de visszajön; ez már kb 2 hete megy.De vannak olyan testtartások amikor nem fáj, de ha próbálok kiegyenesedni vagy a kezem emelni akkor , ismét előjön a fájdalom,ami nem vészesen fáj, de nem jó érzés ( néha jobban belenyilall). Arra is figyelmes lettem kb 2 hónapja, hogy van mikor erőltetve kell levegőt vennem.Igen egy kicsit túlsúlyos is vagyok ;193cm/117kg, még dohányzom, habár a cigi az már eléggé jól lement, 1 doboz 2-3 nap. Munkám végett nem tudok haza utazni kiíratni se, mert akkor megszűnik a munkám, és most itt is meg othon is munkalehetőség az nem sok.
Ezért fordulok önökhöz, hogy valami megközelítő diagnózist tudnak -e erre mondani?
2011. 05. 02. | 12:45

Kedves Kérdező!
Amennyiben mozgással, testtartással összefügg a fájdalom mozgásszervi eredetű lesz. A javaslatom a dohányzás teljes elhagyása, gerinctorna elsajátítása valamint szedjen pár napos non-steroid gyulladáscsökkentő kúrát. Kerülje a szennyezett levegőjű helyeket. Keressen fel gyógymasszőr és gyógytornászt, hogy izom eredetű panasza mihamarabb javuljon.

Orvosszakértő 2011. 05. 05. | 14:42
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close