Rendszeresen visszatérő mellkasi panasz

Orvos válaszol rovat
41 éves hölgy vagyok. 5 éve meglévő rendszeres mellkasi fájdalmaim vannak. Számos kivizsgáláson vettem részt – EKG, terheléses EKG, szív ultrahang, vastagbél tükrözés, gyomortükrözés, valamint laborvizsgálatok is voltak. Minden vizsgálat negatív eredményt adott. Illetve az ultrahangon egy 8 cm-es vesecisztát találtak, de erre az urológus azt válaszolta, hogy nincs különösebb teendő vele, mint az évenkénti kontroll. Szorongásos pánikbetegségemre Xanax, ill. Cymbalta nevű gyógyszereket szedek.

Ugyanis a kivizsgálások negatív eredményeként maradt a „pánikbetegség” mint ok a mellkasi fájdalmakra. Teljesen váratlanul jövő, hamar elmúló, de igen gyakran jelentkező szorító, görcsös fájdalmak ezek. Gyakran vannak fájdalmaim a bordám alatt mindkét oldalon és gyomorszáj tájékon.

Vérnyomásom (melyre napi 1/2 Bisoprololt, szedek) általában 130-140/ 60-80 között van, 60-80-as, pulzussal. Igen kétségbeejtőnek érzem a helyzetem, hisz minden vizsgálat negatív, az antidepresszánsok szedése ellenére sem változik a helyzet, hiszen visszatérő fájdalmaim nem múlnak.

Fent leírtak alapján, kérdésem az lenne: vajon mi okozhatja a mellkasi panaszokat Ön szerint, illetve szükségszerű lenne-e még bármilyen más vizsgálat ennek kiderítésére? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm szépen.
2010. 11. 29. | 01:13

Kedves Kérdező!

Nem könnyű kérdés, főleg, mivel számtalan, negatív eredménnyel járó vizsgálaton van túl. Epekövesség is okozhat ilyen panaszt, de feltételezem, a tükrözések előtt ez is kizárásra került. Jó lenne tudni, hogyan kezdődik a fájdalom, mennyi ideig tart, mire szűnik – próbált-e már pl. nitrátkészítményt. Bár a terheléses EKG és a szívultrahang is negatív lett, a panaszok sem típusosak, kardiológiai szempontból még terhelésees izotóp, vagy coronaria CT vizsgálat jöhet szóba annak tisztázása érdekében, biztosan nem koszorúér-betegség áll a háttérben.

Orvosszakértő 2010. 12. 06. | 12:57
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close