Havi archívum: 2012. 09.

Sérülés nélküli fájdalom (2012. 09. 27.)

Kedves Kérdező! Több oka lehet, látatlanban nem lehet mondani, hogy ízületi gyulladás, köszvény, idegbántalom, vagy egyéb oka lehet. Forduljon háziorvosához, vagy reumatológiai/ortopédiai magánrendelésre.

A bal borda alatti fájdalom (2012. 09. 26.)

Kedves Kérdező! A bal bordaív alatti fájdalom kezelésben is kiemelt szerepe van a diétának. Javaslom, hogy vezessen étkezési naplót. Csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát, alkalmazzon probiotikus kúrát. Fogyasszon bőven folyadékot, ...

Bokafájdalom futás után (2012. 09. 24.)

Kedves Kérdező! Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Első körben azt javaslom 4-5 napig feküdjön, polcolja fel a lábát, jegelje, borogassa és használjon valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőcsöt. Ha néhány ...

Folyamatos vesefájdalom (2012. 09. 24.)

Kedves Kérdező! Bal oldali deréktáji panaszt gerincprobléma is okozhat, reumatológiai vizsgálat is javasolt, ha nincs a vesével kapcsolatosan egyéb eltérés. Beutalóköteles rendelés. Jobbulást kívánok!

Lábszárfájdalom (2012. 09. 24.)

Kedves Kérdező! Gyermek ortopédiai kivizsgálás javasolt, csupán egy vérvétel még nem elegendő a pontos diagnózishoz. Kérjenek egy beutalót a szakrendelésre.

Fertőzéses eredetű véres széklet (2012. 09. 09.)

Kedves Kérdező! Lehet fertőzéses eredetű is. Alkalmazzon probiotikus kúrát, kerülje az egyszerű szénhidrátot. Fogyasszon bőven folyadékot. Amennyiben a tünet nem múlik keresse fel háziorvosát. Számos egyéb betegség is állhat a ...

Mellkasi fájdalom-baleset után (2011. 09. 28.)

Kedves Kérdező! Szedjen fájdalomcsillapítót, non-steroid gyulladáscsökkentőt és pihenjen. A mellkasi izomzat meghúzódása a legvalószínűbb. Kerülje a szennyezett levegőjű helyeket.

Hasfájás-görcsös (2011. 09. 21.)

Kedves Kérdező! A görcsös, hasmenéssel járó hasi fájdalom oka lehet fertőzés, allergia, gyulladásos bélrendszeri betegség, a betegség lefolyása a kiváltó októl függ, legtöbbször fertőzés, ez néhány nap alatt rendeződni szokott. ...

Fáj a torkom (2011. 09. 20.)

Kedves Kérdező! Szedjen torokfertőtlenítőt, fogyasszon bő folyadékot, C-vitamint, ha nem javul, keresse fel háziorvosát az antibiotikum kezelés elbírálása végett.

Zsibbadás (2011. 09. 19.)

Kedves Kérdező! Oka lehet az ideggyökök nyomódása, sérülése, keringési zavara, stb., feltétlenül keressen fel ideggyógyászt.

close