Károsodott a bélflóra?

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő!

Állkapocs ízületi gyulladás miatt bevettem tegnap 2x1 Algoflex-izom-izület kapszulát, aminek 12 órás a hatása, de azt csak később tudtam meg. Azért kettőt, mivel az egytől nem sok változást éreztem.
Reggel 8-kor vettem be az elsőt, a másodikat 5 óra körül. Nem sokkal később alhasi fájdalmaim lettek, és gyomorégést is tapasztaltam, bár reggel bevettem a gyomorvédőt a protonpumpa gátlót, mivel refluxos is vagyok.
Kérdésem az lenne, hogy még másnap is fájt alul a hasam, hogy esetleg károsodott a bélflóra vagy bélgyulladásom keletkezett, vagy valami visszafordíthatatlan folyamat történt? Persze a gyógyszert másnap már nem szedtem be, esetleg szedjek helyette Algopyrint?
2012. 07. 10. | 21:01

Kedves Kérdező!

Nem valószínű, hogy két db. gyógyszer okozna bélgyulladást vagy bélflóra-károsodást. Valószínűleg, érzékenyebb a gyomor-bélrendszere az átlagosnál, ráadásul refluxos is, kímélő legyen étrendje, szedjen probiotikumot, fogyasszon bőven folyadékot. Az, hogy melyik gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító válik be, az egyedileg változó, ezt önnek kell kitapasztalnia, megpróbálkozhat Algopyrinnel is, de ugyanolyan fontos az étrend, a káros szokások kerülése, a dohányzási és alkoholfogyasztási tilalom és a stressz csökkentése is.

Orvosszakértő 2012. 07. 11. | 13:20
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close