DJ katéter, vesekő

Orvos válaszol rovat
Mi lehet az oka, hogy 2 hét alatt a dupla J katéter kívülről hatalmas mennyiségű kővel volt borítva? Sajnos nem kaptam válaszokat kérdéseimre a kórházban. Ami még fontos, hogy kismama vagyok. És aggódom, ha ilyen mennyiségben termelődik, akkor valamit nem jól eszek, vagy nem működik jól. Soha nem voltak veseproblémáim ezelőtt. Ezek a kövek fehérek, kicsik, kristályosak és vízben könnyen szétporlaszthatók.
2012. 10. 26. | 23:55

Ha attól fél, hogy kőtermelő “gépezet” van Önben, a következőt teheti magáért:

1. azzá válunk, amit eszünk. Azaz ha egy “építő alapanyagot” nagy mennyiségben viszünk be szervezetünkbe (tej alapú termékek, kakaó/csoki, hüvelyes növények, étrend kiegészítők, stb.), az a vizeletben kicsapódhat (túltelített oldat), és elindulhat a vesekő gyártás. Azaz a kiegyensúlyozott, vegyes étrend preferált.

2. bő folyadékfogyasztás (-hogy oldatban tartsuk a kristályokat), napi 2 liter lenne a minimum folyadékbevitel.

3. mozgás. Most ebbe nem mennék bele, de 2 olyan dolog van, aminél még jobbat nem találtunk ki, nincs, biztosabb módszer: ez a megfelelő folyadékbevitel és a mozgás.

4. ha nagyon aggódik, időnként végezzen el egy Rowatinex kúrát, ami segíti a kövek oldatban tartását, kiürülését. (Gyógynövény kivonat.)

Jobbulást!

Orvosszakértő 2012. 10. 29. | 09:27
close